lørdag den 30. juli 2011

Raw bananis



Lækker og cremet på den sunde måde

Ingredienser

1 banan
2 spsk Vand
Instruktioner

Frosne bananskiver ligges på køkkenbordet i 5 minutter
Blendes i foodprocessor sammen med en lille smule vand
Fortsæt med at blende til bananerne opnår den helt særlige cremede konsistens.

Noter

Frysning af bananer:
Bananen skrælles og skæres i skiver.
Skiverne ligges flade i en frysepose uden at røre hinanden og fryses ned.

Når bananer fryses ændres strukturen i bananen, hvilket giver den cremede konsistens.

søndag den 24. juli 2011

Kalkun i paprikaflødesovs



Ingredienser

900 g kalkunbryst
4 Løg
4 fed hvidløg
500 g champignon (friske)
4 tsk Salt
1 tsk Peber
2 spsk Olie
3 spsk paprika
2 tsk hvedemel
3 dl Vand
1 bouillonterning (høns)
1⁄2 l fløde (eller cremefine)

Instruktioner

Løg og hviløg pilles og skæres i små tern
Champignon skæres i skiver
Kalkunbrystet skæres i små stimler.
Kødet brunes i en gryde med olie og krydres med salt og peber under bruningen
Kom nu løg, hvidløg og champignon i gryden og brun med kødet ind til champignon får lidt kulør
Drys paprika og mel over
Tilsæt vand og bouillonterning
Bring det hele i kog
Tilsæt fløde og lad det simre til det får en fin konsistens

Noter

Serveres med kartoffelmos

Det er en ret stor portion, så der er fint med mad til 2 dage ved en familie på 4 personer

torsdag den 7. juli 2011

Citronfromage... det er meget nemmere end man tror :)



Kunne man leve af citronformage, så tror jeg helt sikker at min mand gjorde det!

Ingredienser
4 blade husblas
3 Æg (hele, pasteuriserede)
100 g sukker
1⁄2 dl citronsaft (friskpresset)
1⁄4 l Piskefløde

Instruktioner
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk hele æg og sukker til en luftig æggesnaps med elpisker.
 Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad eller i microovs (OBS vær varsom, det skal have fingertemperatur).
 Bland den med citronsaft. Rør husblassen i æggene. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen, når den er næsten stiv. Hæld fromagen i en skål og stil den tildækket i køleskabet til den er stivnet.

Noter
Kan pyntes med:
 Flødeskum, chokoladespåner eller revet skal fra en økologisk citron